Veelgestelde vragen

Wij zijn Lifetri. We zijn nog niet zo bekend als de grote verzekeraars, maar dat gaat snel veranderen. Wie is Lifetri? Wat maakt ons anders? Hier vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen.

Maak kennis met Lifetri

Wie is Lifetri?

Lifetri is een jonge verzekeraar met een ervaren bestuur en een kapitaalkrachtige aandeelhouder, Sixth Street Partners. Lifetri werd opgericht in 2018 met de strategie om op lange termijn een betekenisvolle rol te spelen in het leven van onze klanten 

Wat gaat Lifetri anders doen?

We willen klanten niet verzekeren, maar zelf-verzekeren. We geven ze het vertrouwen terug dat ze zelf de juiste keuzes kunnen maken. Op basis van de data die ze ons hebben toevertrouwd geven we ze inzicht te geven in hun wensen, angsten, dromen. En pas dan gaan we op zoek naar een passende financiële oplossing.

Welke verzekeringen, diensten of producten heeft Lifetri?

Op dit moment heeft Lifetri levens-, uitvaart- en overlijdensrisicoverzekeringen. Maar dat is slechts het begin. Zo werken we ook samen met pensioenfondsen aan nieuwe pensioenoplossingen. Uiteindelijk willen we klanten helpen financieel zelfverzekerd te worden met deskundig advies en allerlei slimme financiële oplossingen.  

Andere verzekeraars zien weinig toekomst in de leven-markt. Waarom Lifetri wel?

Klanten willen nog steeds een betrouwbare leven-verzekeraar. Een verzekeraar met innovatieve producten en gemakkelijke digitale dienstverlening, die ze echt probeert te begrijpen en voor een duurzame relatie gaat. Aan dat verlangen is niets veranderd. De leven-markt biedt nog volop groeikansen. Als we klanten maar op een andere manier benaderen en bedienen. 

Wat is Sixth Street Partners voor aandeelhouder?

Het internationale investeringsfonds Sixth Street Partners is gespecialiseerd in langetermijninvesteringen in complexe, sterk gereguleerde industrieën. Investeerders zijn onder andere pensioenfondsen.

Hoeveel tijd krijgt Lifetri van haar aandeelhouder?

Lifetri heeft geen exitstrategie. Onze aandeelhouder denkt echt anders dan private-equityfondsen. Natuurlijk willen we winst maken, maar wel beheerst. Dat heeft tijd nodig en die krijgen we van Sixth Street Partners.

Wat voor mensen werken bij Lifetri?

De wereld van financiën is complex en verandert snel. Daarom werken bij Lifetri vakkundige mensen die zich steeds verder willen ontwikkelen. Als organisatie hebben we een digitale focus en werken we agile: snel ontwikkelen, meteen uitproberen en altijd blijven verbeteren.

Wat is Lifetri voor een organisatie?

Lifetri is een platte organisatie met weinig managementlagen. We geven onze mensen veel verantwoordelijkheid en helpen ze hun talenten te ontwikkelen. We hebben een digitale focus en werken agile: snel ontwikkelen, meteen uitproberen en altijd blijven verbeteren.

Wat kunnen klanten in de toekomst van Lifetri verwachten?

Bij Lifetri geloven we dat een verzekering regelen veel gemakkelijker kan. Daarom werken we hard aan nieuwe technologie waarmee klanten heel gebruiksvriendelijk online hun verzekering kunnen afsluiten, inzien en wijzigen.

Hoe wil Lifetri groeien?

We willen groeien met nieuwe klanten voor onze innovatieve producten en diensten, maar ook met overnames van leven- en pensioenportfolio’s van andere verzekeraars. Er zijn namelijk verzekeraars die zich willen richten op andere activiteiten omdat de rente laag is en ze meer kapitaal nodig hebben. Bovendien krimpt het klantenbestand waardoor er druk komt op de kosten, maar er tegelijkertijd investeringen nodig zijn om klanten beter te bedienen.

Welke oplossing biedt Lifetri andere verzekeraars?

Voor verzekeraars die zich op andere activiteiten willen richten is de overname van hun leven- of pensioenportfolio door Lifetri een robuuste oplossing. Tegelijkertijd biedt de overname klanten van verzekeraars stabiliteit en continuïteit.

Hoe ziet de nabije toekomst van Lifetri eruit?

We investeren eerst in overnames en in een organisatiecultuur waarin mensen centraal staan en gezamenlijk slimme digitale oplossingen kunnen bedenken. Zo houden we risico’s onder controle, blijven we flexibel en houden we de kosten laag. Wanneer we voldoende volume hebben zullen we verder investeren in nieuwe producten en diensten.